Fotosite

Excursies

Om de leerstof dichter bij de leerlingen te brengen, zorgen we er bij De Dames voor dat de leerlingen hun opgedane kennis en vaardigheden zoveel mogelijk in de praktijk kunnen brengen, ook buiten de schoolmuren. Om dat te realiseren zoeken we elk jaar naar de meest geschikte excursies. Om dit te doen is onze ligging in het hartje van Antwerpen een echte zegen: een bezoek aan de boekenbeurs met de leraar Nederlands, een stadsverkenning in het kader van aardrijkskunde, een geleid bezoek aan het justitiepaleis met de leerkracht geschiedenis en diverse tentoonstellingen rond gedragswetenschappen, esthetica en dergelijke meer zijn min of meer dagelijkse kost voor onze leerlingen, net als theatervoorstellingen in het Nederlands, het Frans of het Engels.

Het spreekt echter voor zich dat we het daar niet bij laten. Het bestuderen van het reliëf in de Condroz, een bezoek aan het Gallo-Romeins museum in Tongeren of aan Hidrodoe in Herentals, het herbeleven van de Eerste Wereldoorlog in Ieper, … Onze leerlingen rijden in de zes jaar van hun humaniora heel België af voor excursies die hen zowel op menselijk vlak als op het vlak van kennis heel wat bijbrengen. Over bepaalde technieken of gebeurtenissen lezen is immers heel anders dan die technieken in werking zien, of de gebeurtenissen zelf te herbeleven.

Al biedt onze onmiddellijke omgeving ons heel wat excursiemogelijkheden, toch blijven de leerlingen voor de vreemde talen in heel wat scholen vaak op hun honger zitten. Niet bij ons. Voor het vak Frans gaan onze leerlingen ook op uitstap naar Doornik en Parijs. Voor het vak Engels brengen de leerlingen van het vierde jaar een meerdaags bezoek aan Londen.

Foto's van een deel van al deze excursies kan u bekijken op onze fotosite.Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (vzw Ignatiaanse Scholen Antwerpen/vzw IgnAS)
Louiza-Marialei 5 - 2018 Antwerpen - de.dames@idco.org